Select your location
Internacional - Inglés

חנות הדגל של טלפוניקה במדריד

Case Studies, סיפורי הצלחה

Silestone: חנות הדגל של טלפוניקה במדריד

טלפוניקה היא אחת מחברות הטלקומוניקציה הגדולות בעולם, הודות לנוכחותה ביותר מ-24 מדינות ואזורים. חברת טלפוניקה שומרת על קשר קרוב ללקוחותיה, משפרת את איכות החיים שלהם, מסייעת לפיתוח העסקים ותורמת להתקדמותן של הקהילות והמדינות שבהן היא פועלת, בכך שהיא מציעה להן שירותים חדשניים המתמקדים בטכנולוגיית מידע ותקשורת.

ערכיה של החברה הגדולה הזו מתבססים על חדשנות והפיכת הטכנולוגיה לקלה להבנה ולשימוש; תחרותיות, כיוון שהיא אינה מסתפקת בהישגי העבר ושואפת תמיד להיות מובילה גלובלית בתחום הטלקומוניקציה; פתיחוּת, כיוון שהיא פועלת בדרך שקופה וברורה ומאפשרת נגישות לכולם באמצעות דיאלוג פתוח; מחויבות, שבאה לידי ביטוי בכך שהחברה עומדת בהבטחותיה; ומהימנות, העולה מאמינות החברה ומהאמון שניתן בה.

הפרויקט:עיצוב בניין טלפוניקה מחדש
מיקום:Gran Vía 28, Madrid
הצוות:משרד אדריכלות Quanto Arquitectura אדריכל ראשי: מיגל אנחל גרסייה אלונסו עיצוב פנים: חברת Kilika אדריכלות פנים: לואיס קורבלה ניהול חברה: חסוס מנזאנו תדמית: חברת Brandimage
חומרים:Silestone ו-Scalea
צבע:Blanco Zeus Verde Fun Negro Latina
עובי:2 ס"מ
מידות:Scalea : 600X400 מ"מ Silestone : 1200X1200 מ"מ וכן 600X1200 מ"מ

לפרויקט נבחר הצבע BLANCO ZEUS, אף שנעשה שימוש גם בכמות קטנה של צבע VERDE FUN על פני 25 מ”ר, וזאת כדי לתת מגע קל של צבע לאזור המנוחה.

טלפוניקה, בניין איקוני וחלק מההיסטוריה של מדריד


מאז 1929 היה בניין טלפוניקה במדריד, הממוקם ברחוב גראן ויה 28, אחד מסמלי העיר. בניית הבניין, שחיקה את גורדי השחקים הראשונים של ניו יורק, החלה ב-1925, בתכנונם של האדריכלים לואיס ס. וויקס ואיגנסיו קרדנס, ובשיתוף פעולה עם לואיס פדוצ'י.

הבניין חודש בשנת 1992 ותכנונו המקורי, כמו גם החלל הפנימי הייחודי שלו, נשמרו. קומת הקרקע והקומה הראשונה, ששימשו לשירות לקוחות, הפכו לביתם של אוספי האמנות של החברה ולמוזיאון הטלקומוניקציה, בהתאמה.

טלפוניקה היא חברה מובילה וחדשנית, שממשיכה להתחדש ללא הרף. לאחרונה הסתיים השינוי האחרון בבניין, וכעת זהו מרחב חדש, פתוח, חדשני ומודרני, המחבר ישירות בין המוצר לבין הלקוחות והמשתמשים.

טלפוניקה הפכה את המרחב הזה לחנות הדגל שלה. החברה פתחה מחדש את החלל לכיוון הרחוב, והפכה את הבניין לנגיש יותר, הן מהבחינה הפיזית והן מבחינת החידוש והשיקום. החברה נתנה דעתה גם להתאמות אפשריות ועתידיות לבניין, למקרה שיהיה צורך להסתגל לדרישות חדשות ולשלב טכנולוגיות חדשות שמשתנות ללא הרף.

הבניין מושך אליו את כל סוגי המבקרים וממזג את החברה עם הרחוב האיקוני ביותר במדריד, הגראן ויה, שבו משתלבים יחד העבר וההווה יחד עם הטכנולוגיה והצמיחה.

המעורבים בתוכנית


הפרויקט החדש ניתן לצוות רב-תחומי ובין לאומי שהובל על ידי חברת האדריכלות QUANTO, בשיתוף פעולה עם החברה האמריקאית BRAND AND IMAGE ומומחי עיצוב הפנים והעיצוב התעשייתי KILIKA, S.A. יחד הם הפכו את מרכז שירות הלקוחות הקודם למרכז מסחרי, תרבותי וטכנולוגי גדול, ושילבו את הקונספט של חנות יחד עם אזור תצוגה.

“בחרנו ב-SILESTONE כיוון שזהו החומר המתאים ביותר לפרויקט שאפתני שכזה”.

לואיס קורבלה, מעצב הפנים הראשי של הפרויקט

יותר מ-1,500 מ”ר של SILESTONE

מותג SILESTONE נבחר לריצוף החלל הודות ליכולתו הייחודית לעמוד בפגיעות ובכוחות שונים שמופעלים עליו בפורמט הנבחר. בפרויקט זה מכסה SILESTONE שטח של יותר מ-1,500 מ”ר.

הצבע הנבחר הוא BLANCO ZEUS, אף שנעשה שימוש גם בכמות קטנה של צבע VERDE FUN על פני 25 מ”ר, וזאת כדי לתת מגע קל של צבע לאזור המנוחה.


התקנת הריצוף

לצורך התקנת הריצוף נדרשה מערכת רצפה מורמת לגובה מינימלי. הפרויקט כולו דרש שימוש בפורמט שאינו סטנדרטי, הכולל לוחות במידות 1200X1200 מ”מ לאזורים בעלי תעבורה גבוהה, ולכן לא הצריך הרמה גבוהה. לאזורי התצוגה וההדגמה נבחר גודל מצומצם יותר של 600X1200 מ”מ, כדי להקל על הנגישות. בשני האזורים נעשה שימוש באריחים בעובי של 20 מ”מ.

הלוחות נפרשו ברחבי אזורי המשטחים, וכללו קדחים בקוטר 200 מ”מ שאינם עוברים לצדו העליון של המשטח לצורך החיבורים.
המידות הטכניות הותאמו להשגת מינימום של 50% לחות קבועה, כדי לשפר את רווחת הלקוחות ואת האווירה הנוחה, בעיקר בעיר כמו מדריד, הסובלת מלחות נמוכה מאוד – מה שמוביל להיווצרות חשמל סטטי ולהתפשטות מחלות. לצורך כך הוכנסו מחיצות מתכת לתוך כמה מלוחות SILESTONE.


Previous article
גסטרו-בר לה קבררה במדריד