Select your location
Internacional - Inglés

Coco + Kelley Kitchen Reno met Silestone® Lagoon

Nieuws

Cassandra LaValle

Cassandra LaValle is oprichter en creatief directeur van het lifestyle bedrijf, Coco Kelley and The Emerald Studio, waar zij frisse ideeën creëert voor design en vormgeving. Met haar marketingachtergrond en ervaring in evenementendesign en visual merchandising, deed zij met haar eerste uitgeverservaring, een kleine rol als marktredacteur voor Seattle Homes & Lifestyle, inspiratie op om haar passie voor schrijven en ontwerpen verder te ontwikkelen.

Cassandra richtte in mei 2007 Coco Kelley op  als een manier om haar passie voor stijl te delen. Zij heeft sindsdien het bedrijf doen uitgroeien tot een nationaal erkende online bestemming voor inspiratie voor onder anderen Martha Stewart, Lucky Magazine en The New York Times. De mengeling van haar oog voor interieur, mode en ontwerp en de wens om klanten te begeleiden bij het ontdekken van hun persoonlijke stijl als onderdeel van design is de essentie van de filosofie van Coco Kelley : “Het leven zit hem in de details. En dat geldt ook voor stijl.” In de blog heeft ze de functie van hoofdredacteur door het creëren van content en het beheren van bijdragen, om lezers een afwisselende mengeling van artikelen over interieur, reizen en vrije tijd te bieden.

Projectoverzicht

Doel van deze keukenrenovatie was om de keuken en de aangrenzende tweede ‘zonnige kamer’ open te breken en daarvan één grote ruimte te creëren met een gezellige ontbijthoek met veel daglicht. Het vervangen van de jaren 70-kastjes en dito vloer heeft geleid tot een volledige verbouwing. De designprincipes voor de ruimtes lagen erin om het huis in esthetisch opzicht terug te brengen naar 1910. Er moest praktische ruimte voor koken, ontspanning en opslag ontstaan, waar zoveel mogelijk daglicht naar binnen zou komen. Om te verzekeren dat de keuken er licht, modern en als één geheel uit zou zien heeft Cassandra gebruik gemaakt van Silestone Lagoon voor de oppervlaktes en verf in een heldere witte kleur van Benjamin Moore.

De bedoeling was om de sfeer van een ‘moderne boerderij’ te benadrukken, waaruit de persoonlijkheid van de eigenaar naar voren zou komen in de unieke afwerkingen. Zo passen de achterwand met tegels en de stervormige hanglamp in de ontbijthoek verrassend goed bij elkaar. Om een te industriële of te overdreven sfeer te voorkomen heeft ze de ruimte wel chic gelaten, maar zonder dat het echter te decoratief overkomt. Het resultaat is een ruimte om met het gezin samen te zijn en te ontspannen, een vertrek waar mensen zich op hun gemak voelen.

Vraag en antwoord

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Mijn persoonlijke stijl, als het gaat om interieurs, gaat uit van de esthetiek en de materialen van de westkust, maar is gebaseerd op klassiekere vormen. Ik denk dat ik al een voorkeur had voor een moderne boerderij voordat die naam bestond! Warm eikenhout, natuurlijk linnen en geweven stoffen, daar ga ik voor!

Wat was je persoonlijke doel of richtlijn voor de ruimte?

Ik wilde de keuken weer in zijn oude staat herstellen, de ruimte openstellen voor meer daglicht en hem opnieuw inrichten om hem zowel praktisch als als mooi te maken Vanuit stilistisch oogpunt laat ik mij leiden door de geschiedenis van het huis. Ik wilde ingebouwde elementen creëren op plaatsen waar die er niet waren maar wel hadden moeten zijn. Ik heb mijzelf eigenlijk verrast doordat het traditioneler is geworden dan dat ik aanvankelijk voor ogen had, maar ik heb dingen ook casual en toegankelijk gelaten.

Ik houd van het uiterlijk van marmer, maar ik ben ook helemaal fan van kwarts. Omdat we dit ook op kantoor hadden en het onverwoestbaar is, zal ik waarschijnlijk nooit meer een ander materiaal gebruiken. Het gebruik van Silestone quartz in ‘Lagoon’ voor onze werkplaatsen was vanzelfsprekend. En eindelijk, de finishing touch: DE APPARATUUR! Ik had ontzettend veel zin om de prachtige producten van Rocky Mountain Hardware in een project aan te wenden en ik ben ontzettend bij dat ik de perfect gemaakte onderdelen in een ruimte kan gebruiken waar ik er iedere dag van kan genieten! Ik ben meer dan blij! Jullie weten hoe veel ik van details houd!

Het uitkiezen van de kleuren van de verf was natuurlijk een heel proces, maar we zijn uitgekomen op Benjamin Moore White Dove voor de meeste kastjes en Gothic Arch voor het eiland. En ik ben erg tevreden met the sink. Ik wou dat betonachtige ergens laten terugkomen, dus dat doen we hier! Het ziet er vast prachtig uit met  the brass faucet.

Een van de eerste beslissingen die we hebben genomen was om de LG Studio Series te gebruiken voor onze apparaten. Ik had ze persoonlijk gezien in oktober toen ik was uitgenodigd voor de lancering van de door Nate Berkus ontworpen onderdelen. Ik was meteen verkocht door de moderne commerciële stijl daarvan. Daarna moesten we de vloer kiezen. Omdat er in de rest van de woning witte eikenhouten vloeren lagen, besloten we om die stijl voort te zetten in de keuken. We kozen voor deze bredere planken van Lumber Liquidators.

Heb je nog iets verbouwd?

Alles! We hebben de hele bestaande keuken en een muur tussen de keuken en een raar zijkamertje eruit gesloopt, om meer ruimte te krijgen.

Hoe kwam je op je kleurenkeuze?

Mijn vader werkte in de horeca en als we thuis koken speelt eten altijd de hoofdrol. Kleurige keukens zijn niets voor mij! Ik wist altijd al dat ik een licht interieur wilde, maar ik heb alles met veel contrast vermeden.  Er is geen spoortje zwart in deze keuken. Dat gezegd hebbende; ik wilde dat het eiland iets meer op zou vallen, dus heb ik gekozen voor een halfdonkere grijze kleur.

Wat was de grootste uitdaging bij dit project?

Budget, tijdsdruk en ervoor zorgen dat alle onderdelen bij elkaar passen zijn altijd uitdagingen die bij een verbouwing komen kijken. We hadden een tegenslag: we hoopten dat een draagbalk niet nodig zou zijn toen we een muurtje gingen doorbreken om meer ruimte te creëren, maar dat bleek uiteindelijk wel het geval te zijn. Dat betekende tijdverlies en het overschrijden van het budget en dat zijn geen leuke dingen! Maar afgezien daarvan was de grootste uitdaging eigenlijk het nemen van beslissingen over alle materialen op basis van een schets. Je hebt wel een idee hoe alles er ongeveer uit gaat zien, maar je weet het pas precies als het helemaal klaar is!

Wat is je favoriete onderdeel van de ruimte?

Het uitkiezen van de kastjes op basis van een schets is wel bijzonder. Onze keuken is ongelooflijk functioneel en voldoet precies aan wat wij wilden! Een van mijn favoriete details is een smalle ruimte links naast de oven. We wisten niet goed wat we ermee moeten doen. Het eerste waar je aan denkt is om er potjes of ovenroosters te bewaren, maar ik besloot om er onze BBQ-onderdelen in te bewaren en dat was de beste beslissing ooit. Je weet nooit waar je die dingen moet opbergen!

Projectgegevens:

  • Project: Coco Kelly Kitchen Reno
  • Trend: Verfijnde West Coast
  • Stijl:  Daglicht, neutraal kleurenpalet, stijlvol maar niet overdreven decoratief
  • Invloed: Moderne boerderij

Cosentino materialen:

  • 3 platen van Silestone Lagoon 3cm: Kookeiland, keukenwerkblad, klein werkblad ontbijthoek

[/av_textblock]


Previous article
Dekton® van Cosentino, topsponsor van het Mutua Madrid Open op de tiende verjaardag van het Caja Mágica