PSDL19 House

EstudioReciente
Madrid, Spain

This apartment renovation prioritizes the social spaces and sets the regionalist style of the facade against an interior of many layers and materials

Image 15 of 20220531 EstudioReciente PSDL19 1 in PSDL19 House - Cosentino
Photos: © Germán Saíz

The original chamfered floorplan of Luis Ferrero has been modified, combining the dining room, living room, and kitchen in a single 45m2 space. The neutral tone of its walls hands over attention to the floor’s green lime mortar, which along with the structural elements and colored furniture creates a dynamic environment. The kitchen is made to be partly visible from the living room.

The washbasin is positioned in such a way that the toilet and shower are invisible from there, allowing simultaneous use. The tones and materials in this space playfully engage with the colors of the other parts of the flat. The bedroom differs from the rest through the warm hue of its walls, which with indirect lights gives a sense of continuity conducive to repose.

Image 16 of 20220531 EstudioReciente PSDL19 2 in PSDL19 House - Cosentino
Image 17 of 20220531 EstudioReciente PSDL19 3 in PSDL19 House - Cosentino
Drawings: © Andrés Yeah
20220531_EstudioReciente_PSDL19 (5.2)
20220531_EstudioReciente_PSDL19 (5.1)
20220531_EstudioReciente_PSDL19 (4.2)
20220531_EstudioReciente_PSDL19 (4.1)
20220531_EstudioReciente_PSDL19 (6.1)
20220531_EstudioReciente_PSDL19 (8.2)
20220531_EstudioReciente_PSDL19 (8.1)
20220531_EstudioReciente_PSDL19 (6.2)
20220531_EstudioReciente_PSDL19 (7.1)
20220531_EstudioReciente_PSDL19 (7.2)
20220531_EstudioReciente_PSDL19 (9.2)
20220531_EstudioReciente_PSDL19 (9.1)
Image 18 of 20220531 EstudioReciente PSDL19 10 in PSDL19 House - Cosentino

Professionals form

Do you need information or samples of any of our materials? Would you like to explore a Cosentino partnership?