Reef Store

say architects
Hangzhou, China

The team at Say architects drew inspiration from reefs in designing a multipurpose space that flows and grows organically with what surrounds it

Image 15 of 20220726 SayArchitects ReefStore 1 in Reef Store - Cosentino
Photos: © Chen Hao

Barber’s shops are no longer just a place to get groomed in, but have taken on social roles that deserve to be highlighted. In the same way that reefs come about through the accumulation of organic remains over time, in what is a permeable interaction with the environment, the new salon also creates various connections.

On one of the two main facades one notices a large column built with different types of stone, and the rest of the project unfolds from it. All the elements fit into a square grid – including the wire mesh on the facade – that delimits the spaces for the men’s barber’s, the women’s hairdresser’s, and the café, which symbolically connects the two floors.

Image 16 of 20220726 SayArchitects ReefStore 2 in Reef Store - Cosentino
Image 17 of 20220726 SayArchitects ReefStore 3 in Reef Store - Cosentino
Image 18 of 20220726 SayArchitects ReefStore 4 in Reef Store - Cosentino
Image 19 of 20220726 SayArchitects ReefStore 5 in Reef Store - Cosentino
Image 20 of 20220726 SayArchitects ReefStore 6 in Reef Store - Cosentino
Image 21 of 20220726 SayArchitects ReefStore 7 in Reef Store - Cosentino
Image 22 of 20220726 SayArchitects ReefStore 8 in Reef Store - Cosentino
Image 23 of 20220726 SayArchitects ReefStore 9 in Reef Store - Cosentino
Image 24 of 20220726 SayArchitects ReefStore 12 in Reef Store - Cosentino

Professionals form

Do you need information or samples of any of our materials? Would you like to explore a Cosentino partnership?